Friday, March 04, 2011

PAS SEMAKIN HANYUT - JAMIL KHIR MINTA PAS HENTI MAIN ISU SYURGA DAN NERAKA…


Salam semua…
Kerajaan pimpinan Umno dan Barisan Nasional (BN) sentiasa mendoakan agar PAS insaf dan kembali ke perjuangan Islam sebenar dan berhenti mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan umat Islam.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata perbuatan PAS mengeluarkan kenyataan berupa fatwa yang melibatkan syurga dan neraka dilihat semakin melampau lebih-lebih lagi jika ada pilihan raya.
“Ketika suasana pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau dan Merlimau ini misalnya, tindakan pemimpin PAS yang mengatakan sokongan kepada mereka akan dijanjikan syurga sebaliknya jika menyokong BN, pengundi akan berhadapan balasan perlu dihentikan.
“Kita sentiasa berdoa dan berharap mereka (PAS) akan insaf dan kembali semula ke pangkal jalan memperjuangkan Islam yang sebenar bukannya dengan cara begini.
“Mana mungkin pilihan raya politik disamakan dengan konsep syurga dan neraka yang sama sekali berbeza dengan politik dan perbuatan ini boleh mengelirukan rakyat,” katanya kepada pemberita di Felda Jengka 23 dekat sini malam tadi.
Jamil turut bertahlil dan membaca surah Yasin bersama peneroka Jengka 23 sebelum melawat Jengka 25 dan berceramah di sana.
Peneroka di Felda Jengka 23 termasuk di dalam DUN Kerdau bersama-sama dengan peneroka Jengka 22 dan Jengka 25 yang bakal mengundi pada pilihan raya kecil Kerdau Ahad ini.
BN diwakili oleh Naib Ketua Umno Bahagian Kuala Krau Syed Ibrahim Syed Ahmad, 44, dan PAS diwakili oleh Ketua Penerangan PAS Pahang Hasanuddin Salim, 43.
Semasa di Jengka 23, beliau menekankan kepada pemberita bahawa Perdana Menteri kedua, Allahyarham Tun Abduk Razak telah meninggalkan dua warisan yang amat bernilai untuk rakyat Malaysia iaitu Felda dan juga anak Allahyarham iaitu Perdana Menteri sekarang Datuk Seri Najib Razak.
Beliau berkata Felda yang diilhamkan Tun Razak telah memberi nikmat kepada sebilangan besar peneroka Felda seluruh negara.
“Bukan itu sahaja, beliau turut mewariskan anaknya Najib yang kini menjadi pemimpin negara yang bijak merancang serta komited mempertahankan Felda seperti mana ayahnya lakukan ketika mentadbir negara sekitar tahun 60-an,” katanya. — Bernama
P/S – Undi pas katanya masuk syurga. Pas pula berbaik dengan DAP, oleh itu PAS = DAP. Jadi kalaulah ikutkan formula mereka. Sapa-sapa yang mengundi DAP selepas ini di mana-mana PRK atau PRU  pun akan dikira masuk syurga jugalah…kalut-kalut, memang sah lah parti PAS ni sesat….

1 comment:

abu idris said...

Negara Islam adalah Daulah Khilafah yang dipimpin oleh seorang Khalifah yang telah runtuh pada tahun 1924.

Lihatlah Blog Ar Rayah World News
http://ibnuyassir.blogspot.com/

Untuk mengetahui perkembangan terkini kebangkitan KHILAFAH.