Friday, March 04, 2011

LHDN HANYA BERTEGAS KEPADA RAKYAT YANG LEMAH, CARI SAMPAI KE LUBANG CACING…TAPI TIDAK KEPADA ORANG POLITIK ?


Salam semua…
Sikap berdiam diri Lembaga hasil Dalam Negeri (LHDN) untuk mendedahkan kos guaman yang dibayar Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada Karpal Singh telah menimbulkan kegelisahan rakyat.
Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir berkata, rakyat perlu tahu jumlah sebenar yang dibayar bagi mengendalikan kes liwat Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu kerana dikhuatiri ada muslihat di sebaliknya.
Katanya, tindakan Pengerusi DAP itu dilihat mempunyai motif politik kerana beliau pernah mempercayai Anwar terlibat dalam satu lagi kes liwat pada 1997.
"Sehingga hari ini Karpal termasuk LHDN terus membisu walaupun didesak pelbagai pihak untuk mendedahkan kos guaman berkenaan.
"Kita khuatir dengan cara ini, Anwar kini dengan mudah dalam genggaman Karpal," katanya dalam kenyataan kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Baru-baru ini, pelbagai pihak mempersoalkan tindakan Karpal mewakili Anwar kerana pernah mendedahkan kegiatan homoseks dan liwat Anwar semasa di Dewan Rakyat pada Oktober 1997 dan ketika berucap di salah sebuah hotel di ibu negara sekitar tahun itu.
Selain itu, kesanggupan Karpal juga menimbulkan pelbagai reaksi apabila beberapa pengamal undang-undang merangkap ahli Parlimen berpendapat beliau perlu dipanggil sebagai saksi pendakwaan dalam kes kali ini kerana mengakui pernah mempunyai bukti dalam kes liwat pertama Anwar dahulu.
Dalam konteks itu, Musa berkata, sekiranya tidak benar dakwaan itu, Karpal dicabar untuk menafikannya.
"Sekiranya tidak benar ada unsur pembayaran tinggi seperti didakwa, Karpal dan LHDN diminta beritahu segera," katanya.
"Jangan biarkan rakyat tertunggu-tunggu kerana ini membabitkan kepentingan rakyat," katanya - Utusan

No comments: