Wednesday, January 25, 2012

ISU FITNAH ROSMAH: HA..HA..LAWAK. PARTI PEMBANGKANG PERCAYAKAN WARTAWAN KOLUM GOSIP ORANG PUTIH…


Salam semua®…
Penulis blog pro-Umno hari ini mula tampil mempertahankan isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor yang didakwa berbelanja mewah semasa lawatannya ke Australia pada awal tahun ini.

Salah satunya disuarakan blog pisau.net yang turut menyerang penulis pojok akhbar Sydney Morning Herald, Andrew Hornery – antara lainnya dengan didakwa penulis tersebut sebagai "wartawan gay."

"Apa saja yang ada kaitan dengan Pakatan mesti gay. Isu terbaru yang memfitnah Datin Seri Rosmah, berkokok sakan seantero dunia Pakatan membawa berita.

"...Rupa-rupanya sumber berita seluruh haprak Pakatan dari seorang wartawan gay dan paling teruk di Australia," tulisan di blog itu dipetik.

Tulisan itu juga menyatakan bahawa Hornery merupakan penulis kolum gosip dan bukannya wartawan berita.

Menurut blog berkenaan lagi, Hornery disenaraikan di dalam satu laman web yang mengumpulkan "wartawan paling teruk" Australia – www.australiasworstjournalist.com.au.

Laman tersebut antara lainnya mendakwa Hornery tidak menulis semula fakta dengan tepat dalam tulisannya.

Kandungan blog berkenaan turut disebarkan oleh bekas ahli parlimen PKR, Datuk Zulkifli Noordin dan juga unit perang siber Umno, Unit Media Baru di laman Twitter.

Tulisan berkenaan timbul selepas Hornery mempertahankan dakwaannya hari ini bahawa Rosmah telah berbelanja mewah semasa lawatannya ke negara itu.

Rosmah semalam menyangkal dakwaan Hornery yang dibuat dalam seksyen 'Private Sydney' harian itu dengan menyifatkannya sebagai "karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar".-Malaysiakini

P/S – Itulah parti pembangkang teruja sangat mencari berita sensasi sampai terceduk berita ala-ala gosip dari luar negara. Apa-apapun tahniah kepada bloggers proBN yang gigih mencari fakta sebenar bagi menangkis berita fitnah yang tidak berpijak di bumi nyata.

Nasihat penulis kepada parti pembangkang, lain kali, sebelum nak pekena orang, buatlah homework dulu. Kalau tidak, berita politik  mereka akan tercemar dengan sendirinya menjadi berita gosip pula.

Yang sedihnya, dikhabarkan juga bahawa Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasruddin Hassan Tantawi turut menggunakan berita fitnah ini untuk menuduh Datin Seri Rosmah (Sila rujuk di sini). Tindakan yang tidak bermoral ini secara tidak langsung, seolah-olah mahu mengajak orang ramai mempercayai serta memburukkan nama baik keluarga Perdana Menteri, DS Najib.

No comments: