Tuesday, January 17, 2012

LAWAK - DS ANUAR PULA TAKUT. SURUH BIRO AGAMA PKR KATA ‘ANWAR SOKONG HUKUM ISLAM, BUKAN HOMOSEKSUALITI'…


Salam semua®…


PKR hari ini mempertahankan ketua umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada dakwaan bahawa beliau mahu menghalalkan homoseksualiti atau hubungan sejenis di negara ini.

Sebaliknya, Pengerusi Biro Pemahaman dan Pemantapan Agama, PKR Ahmad Kassim berkata Anwar sebenarnya menggesa agar undang-undang yang bertentangan dengan Islam mengenai isu itu dikaji semula.

“Datuk Seri Anwar Ibrahim tegas menyatakan bahawa beliau, PKR dan Pakatan Rakyat tidak menganjurkan, membenarkan ataupun menghalalkan homoseksualiti (hubungan sejenis).

“Walaubagaimanapun beliau berpendirian undang-undang lapuk yang tidak berlandaskan syarak serta menzalimi rakyat Malaysia wajar disemak.

“Undang-undang lapuk dan zalim malah boleh digunakan sewenang-wenangnya oleh kekuasaan untuk menghalalkan fitnah jelik ke atas sesiapapun,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Ahmad merujuk kepada wawancara BBC (British Broadcasting Corporation) dengan BBC munggu lalu sehingga menyaksikan beliau dituduh menyokong homoseksual.

BBC meminta Anwar menyatakan pendirian sama ada beliau bersedia memperjuangkan 'idea anti-diskriminasi’ ke atas kumpulan itu.

Beliau menjawap: “Kami masyarakat Islam dan bukan Islam di Malaysia secara keseluruhannya percaya dan komited untuk menyokong kesucian perkahwinan antara lelaki dan wanita.

“Tetapi kami tidak harus dilihat sebagai menyusahkan dan menganggap undang-undang lapuk sebagai relevan,” katanya dalam temu bual itu.

Berdasarkan kenyataan itu, Ahmad berkata, Anwar telah menyatakan komitmen menjunjung kesucian hubungan perkahwinan antara lelaki dan perempuan.

“Sekiranya diteliti jawapan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu, ternyata beliau tidak menyebut berhasrat mahu menghalalkan homoseksualiti di negara ini,” kata Ahmad yang juga adalah ahli parlimen Kuala Kedah.

Sehubungan itu, beliau juga meminta orang ramai untuk merujuk kenyataan sebenar Anwar dan tidak dipengaruhi dakyah jahat media Umno.

“Saya juga menyeru agar jangan sesiapapun bersekongkol subahat memintal fitnah ini kononnya atas nama perjuangan Islam.
"Perjuangan Islam tidak sama sekali membenarkan fitnah sedemikian,” akhirinya kenyataannya itu.-Malaysiakini.

P/S – La… awat la hang jadi macam ni chek ooi. Pasai apa hang (Ahmad Kassim) pulak jadi jurucakap DS Anuar? Dia pi mana? Takut ka..? Lepas Nik Aziz takut bagi komen, heran sungguh, pasai apa dia ( DS Anuar) pulak takut bagi komen?.
Apa takut-takut? Kata la sekali lagi…kalau boleh kuat-kuat sikit, bagi semua orang Malaysia dengaq.
Kat luaq negara hang (DS Anuar) berani pulak cakap no…bila balik Malaysia..hang takut dan lari macam tikus mundoq.
Kesian tengok pegawai agama hang…putaq la putaq nak tolong hang…sampai boleh tambah ayat sendiri no…lawak..lawak
1. “beliau berpendirian undang-undang lapuk yang tidak BERLANDASKAN SYARAK serta menzalimi rakyat Malaysia wajar disemak.” 
2. Ahmad Kassim berkata Anwar sebenarnya menggesa agar undang-undang yang bertentangan dengan Islam mengenai isu itu dikaji semula.
Alahai bang Ahmad Kassim, betoi ka dia kata lagu tu…hang pun putaq sama!!!

2 comments:

Anonymous said...

Muka nampak dah tua sgt...janggut dah beruban
Datuk dah x ada seri lg..

usin said...

tak dengar langsung anwar ada sebut perkataan syarak. ni apa cerita tonggeng terbalik ni mt kasim oi. hang bukan cerdik manapun nk jadi kaki putaq belit... bos kantoi, pencacai lembam kantoi sekali..