Saturday, February 05, 2011

KRISIS DI MESIR- PAS…PAS..TAK HABIS-HABIS DENGAN FITNAH ? MADU YANG DIBERI, TUBA DIBALASNYA….


Salam semua…
PAS…PAS… tak habis-habis lagi ke dengan fitnah? Setelah kerajaan persekutuan bersusah-payah menghulurkan bantuan kepada semua pelajar Malaysia di Mesir, tup-tup dengar pula cerita fitnah daripada PAS yang  kerajaan UMNO-BN telah bersikap tidak adil  kononnya pelajar pro parti UMNO didakwa didahulukan dalam misi menyelamat bagi memindahkan pelajar dari Mesir ke Jeddah.
Sampai begitu sekali andaian mereka!!!....
Mereka juga membuat fitnah dan sengaja mereka cipta kononnya ada ibu bapa pelajar datang ke Bilik Gerakan Bantuan Kemanusian Mesir membuat aduan bahawa mereka ditanya oleh petugas di Wisma Putera, 'Encik datang dari UMNO Bahagian mana?'.
Keji sungguh perbuatan terkutok mereka ini! Inilah yang dikatakan kita berikan madu, sebaliknya tuba dibalasnya…
Ikuti keseluruhan artikel yang dipaparkan oleh Harakah Daily bertarikh 5/02/2011  (Klik  di sini  ).

Encik datang dari Umno bahagian mana? 
Khaulah Azwar    
SELAYANG, 5 Feb: Dewan Pemuda PAS Selangor (DPPNS) merasa kecewa kerana selain pelajar sakit dan bekeluarga, pelajar pro parti politik tertentu didakwa didahulukan dalam misi menyelamat bagi memindahkan pelajar dari Mesir ke Jeddah.
Timbalan ketuanya, Ahmad Zaidy Abdul Mutalib berkata, pihaknya mendapat maklumat dari pelajar Malaysia masih lagi berada di Mesir, bahawa terdapat pelajar lain dikemudiankan.
Menurutnya, hal ini mengecewakan kerana bantuan dihantar atas nama Malaysia dan hasil wang rakyat, tidak wajar dipolitikkan apatah lagi dalam keadaan getir sekarang.
“Pihak kami menggesa  supaya kerajaan menafikan hal ini dengan dibuktikan dalam bentuk tindakan, bukan omongan janji kosong semata. Maklumat menyatakan pelajar perlu menampung sendiri kos tambang balik ke Malaysia dari Jeddah atau pulang semula ke Mesir sekiranya keadaan pulih, juga menyebabkan ramai pelajar di Mesir tidak mahu berganjak dari kediaman mereka di Mesir.
“Ini disebabkan keadaan ekonomi pelajar dan keluarga mereka yang tidak mengizinkan menyebabkan proses memindahkan pelajar Mesir ke Jeddah menjadi bertambah sukar,” katanya dalam kenyataan kepada Media.
Menurut Ahmad Zaidy, untuk itu DPPNS mendesak supaya kerajaan mengeluarkan belanja bagi menampung kos penghantaran balik pelajar ini ke Malaysia. Katanya, ini berikutan jika dibandingkan kos sewaktu menyambut Hari Wilayah baru-baru ini begitu juta dengan perayaan-perayaan lain dilaporkan menelan jutaan ringgit, kos membawa pulang pelajar dikatakan hanya kurang daripada itu.
“Kami juga mendapat maklumat ada ibu bapa pelajar datang ke Bilik Gerakan Bantuan Kemanusian Mesir membuat aduan mereka ditanya oleh petugas di Wisma Putera, 'Encik datang dari UMNO Bahagian mana?'.
“Hal ini cukup mengguris hati ibu bapa yang kesedihan dan mengharapkan bantuan dan maklumat mengenai nasib anak mereka di Mesir. Sepatutnya soalan sebegini sama sekali tidak wajar saat-saat sebegini,” katanya.
Menurutnya lagi, sebahagian pelajar Mesir membuat aduan juga didakwa diugut diambil tindakan sehingga menamatkan bantuan pembelajaran, sekiranya mereka datang berkumpul bersama ibu bapa di Wisma Putera pada Rabu (2 Feb 2011) lepas bagi mendesak kerajaan supaya tindakan segera diambil bagi membawa pulang pelajar-pelajar Malaysia di Mesir.
Tegas Ahmad Zaidy, DPPNS berharap agar pihak berwajib mendahulukan kebajikan pelajar tanpa mengira fahaman politik dan menyarankan semua orang Islam di negara ini berdoa supaya semua selamat dan kemelut di Mesir akan berakhir dengan kesudahan baik.
“Kepada ibu bapa ingin membuat semakan dan mengetahui perkembangan lanjut berkaitan pelajar di Mesir khususnya berasal dari Selangor, boleh berhubung di Bilik Operasi Bantuan Mahasiswa Mesir Selangor, Bangunan Majlis Agama Islam Selangor (Mais), Shah Alam. “Talian 24 jam turut dibuka iaitu di 03-55143520/ 3534/ 3538/ 3539/ 3576,” katanya.
P/S – Kalau tak ada tuba racun serangga boleh ke?


2 comments:

Anonymous said...

Hi PAS, kerajaan sedang berusaha mengeluarkan lebih 10ribu rakyat Malaysia bukannya 1000 ataupn 100 org. Tak kiralah penyokong ke pembangkang ke, semua akan dipindahkan keluar. Tak reti bahasa ka puak2 PAS ni.

Malay dok buat fitnah mcm ni langsung hilang sokongan baru tau!

-artis-

Anonymous said...

kalo dah bengap, bengong n bahalol...inilah rupernyer...langsong takder osaha ontok kejesamer membanto...yg jelas n ketarernyer...hampeh semater2 hampeh...fit fit fit