Monday, February 28, 2011

NIK AZIZ CAKAP BERBELIT-BELIT. HARI ITU KATA KENA BANTU MELAYU DULU, KALI INI KATANYA SAYA TAK MINTA LAHIR SEBAGAI MELAYU, TAPI ASALKAN ISLAM PULAK DAH….


Salam semua..
Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau tidak minta untuk dilahirkan sebagai seorang berbangsa Melayu.
Beliau juga berkata adalah secara kebetulan beliau lahir di negara ini.
“Kalau saya (lahir) dari kalangan masyarakat Orang Asli sekalipun tidak apa, asalkan saya Islam dan beriman dengan Allah SWT,” katanya.
Nik Aziz mengulas kenyataan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang meminta beliau bersyukur dilahirkan sebagai bangsa Melayu yang tentunya beragama Islam.
Dr Mahathir berkata Melayu adalah bangsa yang unik di dunia kerana mengikut Perlembagaan, bangsa Melayu mesti bertutur dalam bahasa Melayu, mengamalkan adab Melayu dan beragama Islam.
Nik Aziz berkata semua bangsa adalah sama dan tidak ada keistimewaan kepada satu-satu bangsa sebagaimana juga bangsa Arab sendiri kecuali seseorang itu Islam dan beriman kepada Allah SWT.
“Kalau pada bangsa, tentu bapa saudara Nabi Muhammad SAW iaitu Abu Jahal (masuk syurga) tetapi Allah SWT telah menyatakan awal-awal lagi dia (bapa saudara Nabi) adalah ahli Neraka,” katanya.
Mengenai Islam yang diperjuangkannya, Nik Aziz berkata ia adalah Islam sederhana yang diletak di tempat yang tinggi dan menentang tindakan melampau yang bertentangan dengan agama.
Bagaimanapun, beliau mengakui agak sukar untuk mengembalikan Islam sebenar sebagaimana air yang mengalir dari hulu sungai tidak sama dengan air di muara.
“Setelah mengalir jauh, pastinya melalui pelbagai rintangan, sampah sarap dan pelbagai kekotoran, untuk minum (air di muara) kena tapis dulu, kita kena rebus (masak) dulu,” jelasnya. — Bernama
P/S – Oleh sebab terlalu menagih undi daripada  kaum bukan Melayu, Nik Aziz sanggup memperleceh dan memperkecilkan keturunan Melayunya. Penulis tak hairanlah sikap Nik Aziz ini. Sedangkan agama sendiri, beliau sanggup melacurkan kepada DAP, inikan pula soal bangsa…munafik…munafik….
Kalau terhadap bangsa sendiripun beliau bercelaru, bagaimana agaknya beliau hendak memimpin kesemua orang Melayu? Lagilah haru-biru jadinya.

No comments: