Tuesday, May 17, 2011

Isu Tangani Masalah Ekonomi: Janganlah Malu, Berlajarlah Daripada Tun Mahathir….


Salam semua®…
Ikuti komen menarik daripada salah seorang pembaca Salam semua:
"Ingat pada zaman pemerintahan Pak Lah, harga minyak naik , tetapi jika minyak di pasaran dunia naik terlalu tinggi ekonomi dunia akan jatuh, dan hasilnya harga minyak kembali stabil. Yang menjadi masalah barang keperluan lain turut naik. tetapi apabila harga minyak turun harga barang tak turun juga. rakyat yang menanggung bebannya.
Malaysia punyai ramai pakar ekonomi ada yang di bayar untuk menasihati kerajaan, apa yang mereka buat, makan gaji buta. Apa pak menteri buat, makan gaji buta. Kalau kegawatan ekonomi 1998 Tun Mahatir boleh mengatasinya dengan idea yang baik, tak kan pakar ekonomi Malaysia tak punyai idea sebaik idea Tun Mahatir. atau mereka ni makan gaji buta. Kalau setakat menaikan harga dapat menyelesailkan masalah minyak, baik orang Malaysia pilih orang kampung mentabir negara, mereka boleh mentabir negara lebih baik dari Pak Menteri".
Anon.
May 17, 2011 10:15 PM
P/S- Cuba hayati dan fahami komen beliau. Walaupun agak keras bunyinya akan tetapi Itulah realiti kehidupan, keluh kesah serta luahan ikhlas daripada seorang rakyat Malaysia. Kritik bukannya bermaksud kita membenci kerajaan. Tetapi, sebagai rasa tanggungjawab dan maklum balas daripada rakyat kepada pemerintahnya.
Terimalah teguran di atas dari sudut positif. InsyaAllah Allah SWT akan memberikan keberkatannya kepada kita…..


No comments: