Tuesday, May 03, 2011

BILA SUDAH TAMAKKAN KUASA, HAJI HADI SANGGUP KATA “KITA NAK PERINTAH NEGARA BUKAN NAK KAITKAN DENGAN INDIVIDU,” MAKNANYA BIAR APAPUN YANG AKAN TERJADI KE ATAS ANUAR, AGENDA MEREKA UNTUK MEMERINTAH NEGARA AKAN TETAP DITERUSKAN. BACA SETERUSNYA…


Salam semua®…
Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengetepikan desakan terbaru “Datuk T” yang menuntut Ketua Umum Pakatan Rakyat itu menjalani ujian poligraf berhubung isu rakaman video seks yang didedahkan Mac lalu.
Ketua Pembangkang itu (gambar) ketika ditanya mengenainya menjawab desakan tersebut sebagai “bukan isu.”
Selain itu, pada sidang media yang diadakan petang ini, Anwar lebih banyak berdiam diri apabila diajukan soalan berhubung rakaman video seks itu.
Sebaliknya persoalan-persoalan yang ditanya wartawan dijawab Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang menyifatkan upacara sumpah laknat ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah “tidak betul” kerana tidak mengikut syariat Islam.
Jumaat lalu, Shazryl, salah seorang “Datuk T” melafazkan sumpah laknat di Masjid Amru al-As walaupun cuba dihalang penyokong PKR.
Dua lagi “Datuk T”, bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas bendahari agung Perkasa Datuk Shuib Lazim.
“Cara sumpah itu salah, sumpah pakai al-Quran tapi hukum dalam al-Quran tak ikut... sumpah itu tidak terpakai.
“Jadi sumpah itu tak betul, kenapa hukum (dalam al-Quran) tak pakai tapi angkat sumpah pegang al-Quran? Kita nak perintah negara bukan kaitkan dengan individu,” kata Hadi.
Semalam Shazryl berkata beliau bersedia untuk melakukan ujian poligraf bagi membuktikan kebenaran berhubung rakaman video seks yang dikaitkan dengan Anwar.
Bagaimanapun tegas Shazryl, Anwar yang perlu melakukan ujian poligraf selain proses itu perlu disiarkan secara langsung di televisyen.
Ini kerana beliau berkata, tujuan mengenakan dua syarat itu bagi mengelakkan sebarang penipuan dan konspirasi yang mungkin akan timbul jika ujian poligraf itu dilakukan.
Tengah hari tadi, Timbalan Presiden PKR Azmin Ali menegaskan pihaknya tidak akan melayan desakan terbaru “Datuk T” yang mahu Anwar turut melakukan ujian poligraf.
Sambil menyifatkan cadangan tersebut tidak perlu dilayan, Azmin berkata, ketiga-tiga “Datuk T” itu seharusnya didakwa di mahkamah syariah dan dikenakan hukuman qazaf kerana membuat tuduhan fitnah.-The Malaysian Insider


5 comments:

Al-Amin said...

Haji Hadi pun sama putar 'alam, tak lekat dasar hidup. Sekali begitu dan sekali begini. Orang lain kata semua tak betul, hanya dia dan kuncu-kuncunya sahaja yang betul dan masuk syurga. Kalau macam itu gaya berpolitik, habislah Melayu hancurlah Islam. Minta dijauhkan Allah.

Tamak haluba dan gila pangkat telah menguasai minda mereka. Berdoalah semoga Allah memulihkan minda dan hati orang-orang sebegini.

tiara said...

kalau hj hadi ckp sumpah laknat datuk eskay tak ikut syariat islam dan tak terpakai, kita wajib minta hj hadi tolong bagitau kepada orang ramai tentang bagaimana cara yang betul dan tolong bimbing datuk eskay untuk melakukan sumpah laknat dengan betul. jangan asyik bercakap aje...ayuh hj hadi sila tunjukkan cara yang betul!

Anonymous said...

Suruh lah Dato Eskay Shahzryl buat akuan bersumpah atau SD. RPK dan Bala pernah buat, jadi kenapa tak buat dlm isu ini.

Anonymous said...

Setuju sangat minta Hj Hadi yg alim dalam ilmu Islam supaya beri tunjuk ajar dan bimbing Datuk Eskey yg jahil tu cara-cara yg betul untuk melakukan sumpah itu. Kalau orang lain buat semua tidak betul, tolong ajarkan. Sekiranya dakwaan Datuk Eskey tu betul..Hj Hadi masih sanggup membela penzina dan berketuakan Anuwar..banyak cantek dah ajaran Tuan Garu Hj Hadi...

Pondok Rhu Rendang

Anonymous said...

Semenjak berkawan dengan Anu War Putaq Alam, ramai tok guru PAS dah terikut sama jadi perangai putaq alam...

Putaq Ranggas