Friday, May 06, 2011

SIKAP RAKUS DAN ANGKUH MAHFUZ OMAR TIDAK MENUNJUKKAN IMEJ YANG BAIK KEPADA PAS…


Salam semua®…
Sikap biadab Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar yang menggunakan bahasa kesat di laman sosial Twitter membuktikan kerakusan dan keangkuhan cara berpolitik beliau dalam merebut kuasa.
Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, mungkin Mahfuz sudah hilang pedoman dan tidak menghiraukan adab budi bahasa dalam usaha terdesak beliau untuk memenangi semula hati pengikutnya.
"Demi kepentingan politik, Pas sanggup menggadaikan segala-galanya termasuk agama dan bangsanya sendiri," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas sikap biadab Mahfuz yang secara terbuka menggunakan bahasa kesat berhubung reaksinya tentang isu penyatuan UMNO dan Pas di laman Twitter Naib Presiden Pas itu Sabtu lalu.
Mahfuz berkata: "Kalau dah Melayu kuasai BN (Barisan Nasional), apa yang kecoh DAP menang kerusi Cina. Apa yang sibuk nak ajak Pas sertai BN kalau dah kuat. Bahalol betoi (betul) hang (kamu) ini.''
Jelas Hishammuddin, cara pendekatan pemimpin Pas itu digambarkan seperti pepatah "menang sorak, kampung tergadai"
dengan menyamakan sikap Pas yang menyorak kejayaan DAP pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 baru-baru ini.-Utusan


3 comments:

Anonymous said...

SALAH SATU SEBB AKU BENCI KAT PAS ADALAH PASAL HARAMJADAH NI..TAK MENCERMINKAN ORANG ISLAM LANGSUNG..MCM SAMSRNG JER...

Anonymous said...

Mahfuzzz tiada tokoh jadi pemimpin..... Para pemimpin PAS perlu banyak belajar PR dar orang AMNO (belajar yang baik saja la). Tengok Najib, kita beri kata nista kat dia pun (kekadang tu kita fitnah dia juga macam kita kata orang AMNO banyak bagi fitnah) dia masih cool. IMO, Mahfuzz pemimpin chap ayam, malah sardin chap ayam lagi bagus dari Mahfuzzz. Mahfuzz cuba menjadi juara dalam segala isu; dengan kata lain ... Dia Gila Glamor. Dia harus teladani sikap Ustaz Fadzil Nor.

Z
Dulu PAS sekarang PAS gitu-gitu

Anonymous said...

Budak lari dari sekolah,akal balig
lum sampai lagi....tapi tahap gaban
tahap maxisimum tu....