Tuesday, May 10, 2011

GELARAN PANDI KUTTY KE ATAS PM BUKTI ANUAR BUKAN PEMIMPIN ISLAM YANG BAIK KERANA IANNYA BERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM….


Salam semua®…
Sikap biadab Datuk Seri Anwar Ibrahim yang sanggup secara celupar menggelarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai pandi kutty membuktikan ketua pembangkang itu tidak layak diangkat sebagai pemimpin.
Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin  berkata, cercaan tersebut sangat kurang ajar dan tidak sepatutnya keluar dari mulut seorang pemimpin yang bercita-cita besar seperti Anwar.
Sehubungan itu, beliau mendesak Anwar menarik balik kenyataan tersebut dan membuat permohonan maaf secara terbuka bukan sahaja kepada Perdana Menteri tetapi seluruh rakyat Malaysia.
"Ini satu perbuatan cukup biadab dan kurang ajar. Kenyataan itu menggambarkan keperibadian buruk Anwar," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Anwar dalam ceramah di Dewan Hamzah, Klang, Selangor, Sabtu lalu, didakwa menggunakan perkataan kesat dalam bahasa Tamil ke atas Perdana Menteri iaitu pandi kutty yang membawa maksud anak babi dalam bahasa Melayu.
Mengulas lanjut, Khairy percaya kenyataan biadab dan celupar yang keluar dari mulut Anwar sejak kebelakangan ini adalah kerana ketua pembangkang itu berada dalam keadaan tertekan.
Katanya, tekanan itu berpunca daripada pelbagai siri pendedahan mengenai masalah moralnya termasuk dikaitkan dengan aksi seks dalam rakaman video bersama seorang pelacur dari China.
Sementara itu Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Mansor dalam sidang akhbar di sini berkata, Anwar perlu mencermin dirinya terlebih dahulu sebelum menggelar Perdana Menteri dengan panggilan yang tidak masuk akal serta tidak bertamadun itu.
"Masalahnya dia (Anwar) tidak tengok dirinya dalam cermin. Dialah pandi kutty, bukan Perdana Menteri. Saya harap mereka (pembangkang) akan jadi semakin bertamadun. Tolonglah jadi matang. Kita matang bukan gila, jadi tidak payah layan dia," katanya.-Utusan
P/S – Dalam Islam kita diajar supaya menghormati dan patuh kepada pihak pemerintah. Lebih-lebih lagilah kepada  pemimpin Islam. Amat mendukacitakan jika penggunaan ungkapan pandi kutty yang terkeluar daripada mulut Anuar yang juga merupakan seorang pemimpin Islam.
Negara kita sekarang ini bukan sahaja berhadapan dengan masalah  moral pemimpin malah, kita sekarang tanpa segan silu diajar pula dengan peradaban yang kurang baik ditonjolkan pula oleh seseorang yang bercita-cita untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia.
Tidak malukah beliau?  Kita tunggu apa reaksi Nik Aziz dan Hadi Awang dalam isu ini….

2 comments:

Anonymous said...

SEMOGA ALLAH PELIHARAKAN UMAT ISLAM KHASNYA DIMALAYSIA INI DARIPADA SEGALA MACAM FITNAH YANG DITIMBULKAN OLEH MEREKA-MEREKA YANG TIDAK TAKUT DENGAN BALASANNYA.

Anonymous said...

SEMOGA ALLAH PELIHARAKAN UMAT ISLAM KHASNYA DIMALAYSIA INI DARIPADA SEGALA MACAM FITNAH YANG DITIMBULKAN OLEH MEREKA-MEREKA YANG TIDAK TAKUT DENGAN BALASANNYA.