Saturday, April 30, 2011

Nik Nazmi Nik Ahmad dah terlambat. Isu rambut, badan dan termasuk bulu Anwar dah tak relevan lagi kerana Anuar gagal sahut cabaran Datuk Eskay buat sumpah laknat….Salam semua®…
Kenyataan Pengarah Komunikasi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nik Nazmi Nik Ahmad yang membela Penasihat partinya, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung isu klip video seks sehingga menyentuh perihal sosok badan dan rambut Anwar amat diragui.
Bekas Setiausaha PKR Selangor, Mohd. Nazmi Rosli berkata, kenyataan itu hampir sama dengan kenyataan ahli-ahli PKR lain dan ia sekali gus mewujudkan satu persoalan adakah itu jawapan standard yang mesti dikeluarkan untuk membela ketua pembangkang berkenaan isu klip video itu.
Dalam hubungan itu, katanya, ia sedikit sebanyak membawa maksud Anwar mempunyai hubungan yang intim dengan kebanyakan ahli-ahli PKR kerana setiap daripada mereka berkebolehan memperincikan apa sahaja yang ada pada Anwar khususnya pada tubuh badan beliau.
‘‘Justeru, saya ingin bertanya adakah Nik Nazmi tergolong dalam kategori mempunyai hubungan intim itu. Sehingga mereka boleh tahu setiap lekuk badan Anwar, janggut, rambut nipis atau tidak, rambut belah mana, semua mereka tahu.
‘‘Bagaimana orang yang berpendidikan tinggi macam dia boleh lihat dari aspek begitu. Bagi saya kalau kita bekerja dengan seseorang kita tidak begitu peka sehingga ke tahap tubuh badan bos, tetapi nampaknya mereka yang bekerja dengan Anwar begitu pula,’’ katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.
Nik Nazmi sebelum ini mengeluarkan kenyataan bahawa individu di dalam klip video yang dikaitkan dengan pemimpin kanan pembangkang dengan rakaman aksi seks yang tersebar di laman perkongsian video YouTube itu bukan Anwar kerana sosok dan lenggok badan itu berbeza.
Mengulas lanjut, Mohd. Nazmi berkata, kenyataan Nik Nazmi itu sebagai dangkal dan bersifat semata-mata mahu membela Anwar tanpa sebarang asas yang kukuh.
Katanya, Nik Nazmi tidak mempunyai kepakaran dari segi forensik. Oleh itu, sejauh mana beliau mengetahui secara mendalam tentang rambut, badan dan termasuk bulu Anwar.- Utusan

P/S – Situasi sekarang bukanlah rupa, bentuk,  rambut, badan dan termasuk bulu Anwar yang perlu diperbahaskan. Sebaliknya Anuar perlu tampil kehadapan dan berani bersumpah laknat dengan nama Allah bahawa beliau tidak melakukan semua perkara keji itu. Inilah yang ditunggu-tunggu oleh semua orang, tapi malangnya Anuar dilihat takut untuk menyatakan yang benar.
Takut bersumpah untuk menyatakan yang benar adalah ciri-ciri orang yang bersalah. Adakah ini yang Anuar dan keluarganya mahukan?
Betullah sepertimana kata-kata isterinya, Dr Wan Azizah, “ jika seorang Anwar tumbang, ramai lagi Anwar dalam kalangan anak muda akan meneruskan perjuangan menegakkan keadilan dalam negara ini.”
Ternyata harga maruah diri dan keluarga tidak penting lagi bagi keluarga Anuar. Apa yang mereka mahukan adalah kuasa. Dengan adanya kuasa, mereka mungkin berfikir semuanya akan ditebus dan orang ramai akan melupai apa yang telah berlaku.
Bolehkah perkara ini berlaku dan mahukah rakyat Malaysia diperbodohkan oleh Presiden PKR, Dr Wan Azizah?


1 comment:

Anonymous said...

Nik... dah tiba masanya anda kena diperingati.....
Makan gaji...makan gaji jugak.
Setia kenalah setia jugak.
Nafkah untk sekeluarga...jugak
Yakin pintu rezeki sentiasa terbuka dimana mana jugak...
Akal, mata, telinga, mulut mempunyai haknya jugak .
Jangan ditindas..sifat sifat ini dari kebenaran.
Biarlah berpada pada dalam segala hal.
Pikir pikirlah demi anak keturunan nik...lazim kuah timpa di nasi...sejarah berulang..kesiankan anak anak...nanti..kesan dari buatan makbapak...It's just like River of no return..ambil lah iktibar majikan nik..