Sunday, April 03, 2011

LAWAK POLITIK: LIM GUAN ENG TERLEPAS CAKAP KATANYA HANYA BUAYA DARAT PKR BOLEH TANGKAP BUAYA SARAWAK..


Salam semua…
Kalaulah Lim Guan Eng dengan sombongnya membuat lawak dengan menggunakan perumpamaan buaya dalam kempen ucapannya di kalangan masyarakat Sarawak, beliau sebenarnya tersilap langkah menggunakan istilah  buaya yang sinonim buaya darat.
Tambahan pula beliau terlupa kes video seks yang melibatkan ketua Umum PKR masih lagi hangat diperkatakan sekarang. Mungkin ramai yang telah ter 'set' dalam kepala mereka dengan isu ini tergelak ketika mendengar ucapannya terbayang tembelang buaya semenanjung yang puaka itu agaknya.
Ikuti petikan ucapannya:
Setiausaha agung DAP, Lim Guan Eng mengibaratkan pembabitan Pakatan Rakyat pada pilihan raya ke-10 Sarawak 'pertarung terbesar abad ini'.
Lim yang juga ketua menteri Pulau Pinang berkata pemerintahan berterusan BN sejak Sarawak mencapai kemerdekaannya pada 1963 telah membantutkan demokrasi dan menafikan rakyat daripada menikmati kemewahan daripada negeri itu yang kaya dengan sumber alam semulajadi.
“Sarawak ada balak, minyak, gas dan tanah. Malangnya, ia juga ada banyak 'buaya',” kata Lim pada satu rali di ibu pejabat DAP di Kuching, malam semalam.
Gurauan Lim mengenai buaya itu menyaksikan lebih 500 hadirin gelak besar yang dikaitkannya dengan reptilia yang membaham manusia yang terdapat di sungai-sungai di Sarawak dengan pemimpin kerajaan yang korup.
“Sebab inilah kita perlu pilih calon yang berani untuk tangkap buaya-buaya itu,” kata Lim sambil disambut tepukan gemuruh oleh hadirinnya.
P/S – Nak tanya Lim Guan Eng, depa tak takut orang Sarawak tangkap buaya puaka Semenanjung ke..?

No comments: