Saturday, April 02, 2011

SEBAGAI WARGANEGARA YANG BERTANGGUNGJAWAB, DATIN SERI DR. WAN AZIZAH WAN ISMAIL DAN ANAKNYA, NURUL IZZAH PERLU TAMPIL KEHADAPAN MENCERITAKAN PERKARA YANG SEBENAR.

                                                      Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya...
Salam semua…
Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail perlu melakukan sumpah laknat dengan segera bagi menafikan 'pelakon' dalam video seks yang didedahkan oleh trio 'Datuk T' itu adalah suaminya.
Tindakan itu perlu dilakukan kerana pihak polis telah mengesahkan video yang memaparkan aksi seks seorang lelaki yang wajahnya mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah tulen.
Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Farahana Jamaludin berkata, jika Dr. Wan Azizah gagal berbuat demikian, ia bererti Presiden PKR itu bersuhabat dengan suaminya bagi menutup kebenaran skandal video seks tersebut.
Farahana juga menggesa Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah mengambil tindakan yang sama jika yakin bapanya tidak terlibat dengan skandal itu.
"Dr. Wan Azizah dan Nurul Izzah perlu membersihkan diri daripada persepsi bahawa mereka sebenarnya bersubahat bagi menutup kebenaran dalam isu video seks demi kepentingan politik.
"Kegagalan bersumpah memberi gambaran yang mereka cuba menyelamatkan Anwar meskipun bukti tidak berpihak kepada ketua pembangkang itu," katanya dalam kenyataan akhbar kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Hari ini, Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar mengesahkan video seks yang didakwa melibatkan seorang pemimpin parti itu adalah tulen dan rakaman video tersebut akan diserahkan kepada Peguam Negara dalam masa terdekat.
Pengesahan itu sekali gus menutup tuduhan pihak pembangkang kononnya video yang memaparkan aksi seks pemimpin kanan pembangkang tersebut telah dipalsukan bagi membunuh karier politik individu berkenaan.
Mengulas lanjut, Farahana berkata, jika Dr. Wan Azizah dan anaknya sanggup melakukan sumpah laknat, ia membuktikan kepada masyarakat bahawa mereka adalah pemimpin yang berintegriti dalam menegak kebenaran.
"Ini penting bagi melayakkan Dr. Wan Azizah dan Nurul Izzah menganggotai suruhanjaya diraja jika ia ditubuh oleh kerajaan kelak," jelasnya.-Utusan
P/S – Penulis rasa sudah sampai masanya pemimpin-pemimpin wanita kita seperti Farahana Jamaludin dan juga samada yang mewakili kerajaan atau badan-badan NGO perlu tampil kehadapan mendesak Dr. Wan Azizah dan Nurul Izzah supaya mereka berdua bercakap benar dan berusaha menamatkan isu ini dengan lebih berhemah dan bermaruah.
Hanya kaum wanita yang faham masalah sebenar yang berkaitan dengan perkara ini. Bantulah negara kita daripada perbuatan  sia-sia yang boleh merugikan semua orang.

No comments: