Tuesday, April 26, 2011

Karpal Singh terkantoi akhirnya…dakwaan kononnya saiful berbohong bukanlah isu pokok…rela atau tidak sudah tidak relevan, kerana perbuatan liwat telah berlaku…buktinya, profil DNA “lelaki Y” yang ditemui di dalam dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah milik Anuar.Salam semua®…
Mahkamah Tinggi akan memutuskan pada 16 Mei ini sama ada akan memanggil Datuk Seri Anwar Ibrahim agar membela diri atau membebaskan beliau daripada tuduhan meliwat bekas pembantunya.
Kedua-dua pendakwa dan pembela mengakhiri hujah penggulungan hari ini.
Semalam, pihak pendakwa memberitahu Mahkamah Tinggi di sini hari ini bahawa profil DNA “lelaki Y” yang ditemui di dalam dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah milik pemimpin Ketua Pembangkang itu.
Anwar, 63, dituduh meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari, 25, di Kondominium Desa Damansara, Bukit Damansara antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun, 2008.
Dalam hujahnya juga semalam, peguam bela utama Karpal Singh berkata pihak pendakwa telah gagal membuktikan wujudnya kes prima facie terhadap Anwar dan oleh itu, tertuduh patut dilepaskan dan dibebaskan daripada pertuduhan tanpa perlu dipanggil membela diri.
Katanya saksi utama Mohd Saiful telah berbohong dalam laporan polis yang dibuatnya pada 28 Jun, 2008 bahawa kononnya aksi itu berlaku tanpa kerelaannya.
Perbicaraan kes liwat kedua melibatkan Anwar ini bermula tiga tahun lalu.- The Malaysian Insider.1 comment:

Anonymous said...

peguambela dah gila....