Monday, March 26, 2012

DS Anwar Buat Lawak Serang Peribadi DS Najib. Adakah Beliau Terdesak Di Saat Akhir?...Salam semua®…
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Rosmah Mansor menjadi bahawa ejekan dan ketawa oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam programnya di Pulau pinang.

Beliau membuat serangan langsung dengan mendakwa Najib sebagai pengecut apabila takut kepada Rosmah.

Mengambil contoh, Anwar berkata ketua keluarga lebih patut ditakuti berbanding isteri dan ketua kampung patut lebih ditakuti daripada orang kampung.

Tetapi ketua negara ini takut kepada bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, Presiden Amerika Syarikat dan isterinya sendiri, dakwa Anwar di Machang Bubok sambil disambut gelak ketawa orang ramai.

Anwar juga berkata, isteri tidak patut ditakuti tetapi dicintai sebagai pasangan hidup. – Malaysiakini.

Komen Penulis:
Mengambil pendekatan mengejek peribadi DS Najib di depan orang ramai, bukanlah etika dan peradaban yang baik bagi seseorang pemimpin.
Belumpun sempat disuruh berdebat secara langsung dengan DS Najib, DS Anwar telah menunjukkan sikap tidak professional beliau dengan mengejek DS Najib dengan tujuan untuk memalukan dan menjatuhkan maruah PM di depan orang ramai.
Mungkin perkara inilah yang ditakutkan oleh DS Najib bila berdebat dengan DS Anwar kerana dalam keadaan DS Anwar yang terdesak sekarang  ini, apa-apapun boleh terjadi.
Kalaulah beliau boleh memalukan DS Najib di depan orang ramai seperti mana yang beliau lakukan di atas, maka tidak mustahil beliau tergamak melakukan perkara yang sama semasa perdebatan jika dibenarkan.
Itulah perangai DS Anwar yang sebenarnya. Rakyat perlu menilai semua ini.
Jangan tersilap memilih pemimpin!....
lannkb

8 comments:

Anonymous said...

Takpelah. Di Mahsyar nanti Allah akan bukakan keaiban Anwar terang terang. Kantoi........

Anonymous said...

Ada kala nya ....
kezdahiran itu dapat menunjokkan kebatinan.

Anonymous said...

Dari mulut Mat Sabu..."Anwar Aljuburi"

Anonymous said...

Salam. Ejaan nama pengkhianat bangsa yang saekor nie mestilah betul dan tepat. Iaitu DS ANWAR dan bukannya DS ANUAR. Sekali baca nama yang pertama itu kita sudah tahu siapa orangnya. Tapi kalau nama yang kedua itu kita kurang pasti. Biasanya ANUAR itu baik baik orangnya. manakala yang saekor ini....biar dia mampos cepat lah lagi baik bagi negara kita!.

Anonymous said...

mungkin orang yg mendakwa penakut adalah sebenarnya penakut dengan bini sendiri atau presiden amerika!

Anonymous said...

Banyak majlis pm saya pergi dan jarang kita dengar pm mengutuk hal2 pembangkang tapi sebaliknya ketua pembangkang ni lain pulak halnya asyik memburuk dan mengata hal pm...tak habis2 asyik menabur fitnah mcm ni ke nak jadi perdana menteri malaysia....fikir2 la.....asyik nampak silap dan salah org tapi diri sendiri allah saja yang tahu...

Salam semua (R)... said...

Saudara Anon 10:34 PM,

Terima kasih di atas teguran anda. Saya telahpun perbetulkan ejaan nama tersebut.

Harap maaf jika ada yang tersilap.

Sekian.

Salam semua.

Anonymous said...

UMNO kena buat solat hajat diseluruh cawangan dan minta semua ahli meminta Allah tunjukkan tembelang manusia bernama AI ini. Buat secara besar-besaran dan heboh-hebohan. Tengok macamana reaksi dia. Buat jangan tak buat. Allah berkuasa atas segala-galanya.