Monday, March 26, 2012

“Dia (DS Anwar) rasa akan kalah di tempat sendiri," Kata Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.


Salam semua®…
Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mengakui terkejut dengan tindakan penyokong pembangkang yang menghalang beliau daripada menghadiri program Gelombang Biru anjuran Barisan Nasional (BN) di Politeknik Seberang Perai (PSP), kelmarin.
Menurut beliau, tindakan itu mungkin diambil oleh penyokong pembangkang yang berasa terancam kerana BN mengadakan program di kubu kuat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim iaitu di kawasan Parlimen Permatang Pauh.
"Saya pun hampir-hampir tidak hadir selepas dinasihati tetapi Alhamdulillah semuanya selamat. Saya rasa dia (Anwar) mula berasa kedudukannya semakin terancam. Dia rasa akan kalah di tempat sendiri," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan program Gelombang Biru Pilihan Raya Umum Ke-13 peringkat Parlimen Permatang Pauh, di sini kelmarin.- Utusan
Komen Penulis:
Apa yang dinyatakan oleh Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek mungkin ada kebenarannya.
Gambar di bawah ini mungkin salah satu contoh di mana sokongan orang-orang Melayu Pulau Pinang ke atas DS Anwar merosot teruk.
Berbanding dengan ceramah politik beliau semasa di PRU 12 dulu, sokongan dan kehadiran orang-orang Melayu di setiap ceramahnya di kubu kuatnya sendiri, sudah tidak mendapat sambutan lagi.
Anda lihatlah sendiri (gambar rujukan daripada Malaysiakini).


Gambar terbaru DS Anwar semasa  berceramah di Machang Bubok, Pulau Pinang. Tengok, siapa yang datang? Mana perginya pemuda-pemuda Melayu Pulau Pinang?

1 comment:

Anonymous said...

anwar akan kalah berkali2 di permatang pauhhh.....