Wednesday, March 28, 2012

Isu Sumber Kewangan: Azmin Ali Hanya Mampu Terdiam. Takut Hendak Jawab ?...


Salam semua®…

Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali yang sebelum ini lantang mengkritik serta mempersoalkan setiap tindakan kerajaan serta pemimpin Barisan Naional (BN) hanya mampu terdiam terhadap cabaran yang dilontarkan oleh bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali berhubung sumber kewangannya ketika menjadi pegawai kerajaan pada 1992 hingga 1994.

Beliau yang enggan mengulas cabaran tersebut sebaliknya terus mempersoalkan kos pengubahsuaian pejabat Hasan.

"Apa yang saya persoalkan adalah berdasarkan laporan audit, fakta dan juga angka. Beliau harus menjelaskannya tetapi tidak sangka pula akan memberi reaksi sedemikian," katanya ketika ditemui di lobi Parlimen di sini hari ini.

Azmin mengulas cabaran Hasan yang mahu penjelasan mengenai butiran sumber kewangannya untuk membeli saham bernilai jutaan ringgit ketika menjadi pegawai kerajaan pada 1992 hingga 1994 daripada terus mencari kesalahan orang lain. – Utusan

Komen Penulis:

Berani kerana benar, takut kerana salah. Jabatan Hasil Dalam Negeri tentunya mempunyai banyak maklumat tentang si polan ini. Mengikut laporan akhbar, gaji RM2,000 tetapi ada saham berjuta-juta ringgit. Pelik…pelik…

Kalau kes NFC, mereka sanggup lanyak Ketua Wanita UMNO tanpa henti-henti. Tetapi, bila timbul isu yang betul-betul kena batang hidung mereka, terus sunyi sepi, terkedu seribu bahasa.

Inikah yang dikatakan keadilan?...

P/S – Takkanlah pemimpin-pemimpin UMNO sama-sama nak terkedu kot?4 comments:

Anonymous said...

pemimpin umno bacul...atau pun mereka cuba menunjukan yg mereka semua budak baik...
mana dia ketua umno ceras...kalau kain sharizat bukan main dia selak...
hasan ali dah buka seluar azmin...kenapa pemimpin umno tak telanjang kan cukor bulu azmin sampai botak....
apa pemimpun umno cuma berani selak kain bini sendiri sja ke?
pemimpin umno dah kena virus yg dibawa olih menteri amaran..
pengecut dan bacul.

1 melayu

Anonymous said...

Inilah masaalah pemimpin UMNO. Bola tanggung dah berlambak disediakan oleh para Bloggers, tapi semua macam reput tulang nak smash.

Dalam UMNO tak ada seorang pun pemimpin yang lebih berwibawa spt pemimpin PR yang lompat keluar dari PR spt Zul Nordin, dll.

Anonymous said...

nie dah spt cuba buat teori domino....yg dibawa oleh dr hassan ali..setakat nie impak tak terjadi lagi....pihak ketiga belum lagi menyahut!!...klu disambut tentu teori domino akan terjadi...!!
pihak ketiga tak masuk gelanggang lagi..cuba playsafe diri...takut ker?....heyhaaaa!!

azmin cubit peha hassan..hassan picit telor azmin...smooth touch lagi!!

Anonymous said...

Jahanam,jahanam,jahanam BABI kali ni. Si AZMIN "dayus" sekarang tersepit diantara telor Nalakarupan dan telor Hasan Ali... baru padan muka diorang. Si Azmin dayus mesti menyalahkan Anuar kerana menyaman Nala...kalau tidak tak pecah tembelang....hoi hoi yahoooi. Selamat LINGKUP PKR.