Friday, January 28, 2011

KES ARIFFAHMI– SPRM BUAT LAWAK, MACAM IKLAN BISKUT DALAM TV SEKEJAP ADA, SEKEJAP TAK ADA…?Salam semua…

Penulis tidak mahu komen banyak-banyak, cukuplah sekadar ingin berkongsi maklumat terkini dengan pembaca semua tentang telatah SPRM Kelantan  berhubung  penyiasatan mereka tentang kes yang melibatkan penyelewengan dan salah guna kuasa terhadap menantu Menteri Besar Kelantan yang dikatakan masih belum selesai.

Ikuti  paparan menarik yang penulis ambil daripada Utusan Online bertarikh 27/01/2011 ( Klik di sini  ).

KOTA BHARU 27 Jan. – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kelantan berkata, kes melibatkan penyelewengan dan salah guna kuasa terhadap menantu Menteri Besar Kelantan masih belum selesai.

Pengarahnya, Nasaruddin Mohd Noor berkata, kes melibatkan bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), Abdul Ariffahmi Ab. Rahman, masih disiasat.

Katanya, SPRM kini sedang mendapatkan beberapa lagi maklumat dan dokumen bagi memantapkan lagi siasatan sebelum diserahkan kepada pihak pendakwaan.

Sebelum ini, ibu pejabat SPRM hanya mengumumkan penutupan kes mengenai pelantikan Abdul Ariffahmi sebagai CEO di dalam PMBK, yang menimbulkan kontroversi kerana pelantikan keluarga terdekat, dan bukannya kes melibatkan penyalahgunaan kuasa serta penyelewengan melibatkan menantu Menteri Besar itu.
"Ada beberapa perkara yang masih dalam siasatan terhadap kes itu. Saya juga tidak dapat memberitahu secara terperinci bentuk penyiasatan itu. Yang pasti kes itu masih di bawah SPRM Kota Bharu.

"SPRM Negeri masih belum menutup penyiasatan kes Abdul Ariffahmi itu, walaupun ibu pejabat SPRM telah memutuskan menutup kes yang disyaki melibatkan (Menteri Besar Datuk) Nik Aziz (Nik Mat),” katanya kepada pemberita selepas Program Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) bersama SPRM di ibu pejabat JPJ, Panji, dekat sini, hari ini. – Bernama

No comments: