Monday, January 31, 2011

KENAPA DOA NIK AZIZ TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH SWT?Salam semua...

Penulis rasa bersyukur kepada Allah SWT kerana dengan izinnya juga parti pemerintah, BN akhirnya mengekalkan kemenangan di DUN Tenang. Setiap apa yang berlaku samada kita suka atau tidak adalah ketentuan daripada Allah SWT.

Hanya golongan yang beriman dan ikhlas dalam perjuangan saja akan mendapat kemenangan. Begitulah dengan apa yang terjadi di PRK DUN Tenang.

Penulis boleh rasakan berbagai tekanan yang dahsyat terpaksa saudara Mohd Azahar Ibrahim lalui semasa proses berkempen termasuklah bermacam-macam fitnah  dan celaan yang dilontarkan kepada beliau oleh pihak PAS. Tapi Allah maha mengetahui akan kebenaran dan keikhlasan mereka untuk berjuang semata-mata kerana Allah SWT.

Ternyata usha dan doa tidak ikhlas mereka tidak diterima oleh Allah SWT. Kenapa Allah tidak menerima doa-doa mereka? Antara lainnya mungkin disebabkan oleh:

1.  NIAT MEREKA YANG TIDAK IKHLAS KEPADA ALLAH SWT.

2. ISU JENAZAH TERBIAR - MELAKUKAN FITNAH KEPADA IMAM MASJID, DS NAJIB SERTA PENDUDUK SETEMPAT.

3. ISU LELONGAN TANAH-  MELAKUKAN FITNAH KE ATAS SAUDARA MOHD AZAHAR.

4. ISU PAS MENDOAKAN KEHANCURAN KE ATAS ORANG-ORANG ISLAM UMNO.

5.ISU CUTI SAKIT – PEMBOHONGAN YANG AMAT NYATA OLEH SIPELAKU .

6.ISU FATWA DAN CELAAN  NIK AZIZ YANG MENGATAKAN ORANG  ISLAM YANG TIDAK MENGUNDI PAS BERSAMAAN DENGAN ORANG JAHILIAH / BODOH.

7.ISU FITNAH SKANDAL SAUDARA MOHD AZAHAR DENGAN WANITA CINA SEBAGAI HABUAN SEKS.

8. ISU NIK AZIZ SETUJU PENDAPAT LEE KUAN YEW MENGENAI ISLAM.

Perbuatan dan tingkah-laku keji di atas menjadi punca dan penyebab kenapa Allah tidak perkenankan doa mereka.

Kepada pihak-pihak yang berkenaan, ambillah peristiwa di Tenang sebagai pengajaran yang berguna di masa-masa hadapan. Ingat,  berdoa kepada Allah mestilah ikhlas bukannya untuk tujuan menunjuk-nunjuk. Hanya doa daripada orang yang ikhlas sahaja akan mendapat perkenan Allah SWT.


3 comments:

Anonymous said...

ayo.yo DOA NIK AJIS TAK MENJADI YE DAN TAK DIMAKBULKAN ALLAH KESIAN NIK AJIS DAN SELURUH PENGANUT PAS BUAT PENAT AJE BERDOA.....ITU LAH DOA DIBUAT MAIN-MAIN DAN SUKA-SUKA..TIDAK IKHLAS PULAK TU MACAM NAK TUNJUK-TUNJUK PULA....MANA BOLEH MACAM TU......SEBENARNYA DOA NIK AZIZ DAN PENGANUT NYA TERSANGKUT DI LANGIT PERTAMA,MALAIKAT TAK BAGI NAIK SEBAB KOTOR DAN BUSOK SANGAT SAHINGGA KALAU DIZAHIRKAN KEBUSUKAN NYA DI MUKA BUMI INI...AKAN MATILAH SELURUH ANAK ADAM KALAU TERHIDUNYA....MUNGKIN DOA ITU TELAH DICAMPAK SEMULA OLEH MALAIKAT TURUN KE BUMI DAN SEKARANG DOA BUSOK ITU TERSANGKUT DEKAT AWAN DI KOTA BAHARU KELATE BETUL BETUL ATAS BUMBUNG RUMAH NIK AZIZ...IAN MUNGKIN AKAN JATUH ATAS BUMBUNG RUMAH TOK GURU PADA PRU KE 13 NANTI....MAKA AKAN BUSOK LAH SELURUH PENGANUT PAS TERPALIT DEK DOA KOTOR TERSEBUT,HARU BIRU LAH MEREKA SEUMPAMA SIBUTA KEHILANGAN TONGKAT....PEDIH MATA ALMAKLUMLAH DIMASUKI DOA BERASID TERSEBUT...DAN BERAMAI-RAMAILAH MEREKA MENYERAH KALAH DAN JATUHLAH SEBUAH REGIM DI BUMI CIK SITI WAN KEMBANG.......


ABE ZUL KELATE.

anti bohmau said...

setuju sangat2la...

doa, solat2, munajat2 puak2 pas semata2 krn nak menjatuhkan kerajaan sedia ada... kerajaan bn yg ditunjangi oleh umno.

lebih tepat lagi SEMUANYA DEMI UNDI!

*kerajaan pr ditunjangi siapa? celaru sungguh!!

Anonymous said...

"KENAPA DOA UMAT ISLAM PALESTIN TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH SWT?". Israel dan Amerika masih tak jatuh-jatuh dan kalah lagi ?
Kenapa pemimpin diktator dan korup macam hosni mubarak, ben ali boleh berkuasa berpuluh tahun, doa orang soleh di Mesir dan tunisia tidak diterima ke?