Monday, January 31, 2011

DETIK-DETIK CEMAS SEMASA ALLAH MENURUNKAN BALA DI TENANG DICERITAKAN SENDIRI OLEH WARTAWAN HARAKAH DAILY…Salam semua...

Penulis ingin berkongsi cerita menarik tentang detik-detik cemas ketika Allah menurunkan bala di DUN Tenang bagi menggagalkan usaha PAS serta kuncu-kuncunya dalam usaha mereka meningkatkan undi daripada penyokong-penyokong Cina di Ladang Labis Utara, Bandar Labis Tengah, Bandar Labis Timor.

Cerita ini adalah cerita benar yang ditulis sendiri oleh wartawan Harakah Daily, Zulkifli Sulong. Walaupun banyak lagi fakta yang dihuraikannya, tetapi penulis cuma ambil bahagian ini sahaja bagi menunjukkan betapa besarnya kuasa Allah dalam membantu kemenangan BN di Tenang. 

Wartawan berkenaan sendiri mungkin terlepas pandang ayat-ayat yang ditulisnya malah ada ketikanya beliau mengeluh kerana terlupa akan kebesaran Allah yang menurunkan banjir ditempat-tempat strategik yang diduduki oleh penyokong Cina yang berjanji untuk mengundi mereka.

Ikuti sebahagian daripada petikan menarik berkenaan buat pedoman semua pembaca.
(Keseluruhan artikel baca di  sini  ).

Pada jam 3 petang semalam, Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar meminta SPR menangguhkan pilihan raya ini kerana ramai yang tidak boleh kelauar akibat banjir ini.

"Saya minta SPR menangguhkan proses pengundian hari ini kerana hujan lebat dan banjir.

"Pengundi kini sudah terputus hubungan kerana jalan sudah ditutup dan ada dikalangan mereka takut meninggalkan rumah untuk keluar mengundi ekoran banjir di kawasan mereka," katanya.

Namun begitu, selepas pengumuman dibuat, seorang lagi  naib presidennya yang juga pengarah pilihan raya ini, Salahuddin Ayub berkata mereka akan menerima keputusannya buat masa ini.

Bagaimanapun, beliau mengakui bahawa sokongan kepada PAS dan Pakatan Rakyat terjejas teruk oleh BANJIR yang melanda beberapa pusat pengundian di Tenang hari ini.

Kataya, BANJIR telah menjejaskan peluang parti itu kerana ia melanda banyak kawasan di bandar itu seperti Ladang Labis Utara, Bandar Labis Tengah, Bandar Labis Timor.

P/S – Pas masih tidak sedar akan kebesaran Allah. Banyak komen mereka di dada-dada akhbar hari ini berkisar kepada faktor ketidak-adilan kerajaan dalam memberi bantuan kepada pengundi-pengundi mereka selain mengatakan faktor cuaca/banjir yang menjadi punca sebenar kepada kekalahan mereka.

1 comment:

blogenstarz said...

Kalau dilihat dari pandangan yg positif,Banjir yang melanda diLabis adalah ujian Allah kepada hambanya.
Jangan salahkan Banjir kerana Kalah PRK....