Monday, January 23, 2012

OH…BEKAS EKSEKUTIF NFC YANG BELOT TU, ORANG DAP RUPANYA…

Salam semua®…
Penulis rasa terujalah menulis tentang isu NFC ini. Terasa makin lama, makin menariklah isu ini. Memang handallah blogger Pisau.Net. Selidik punya selidik, rupa-rupanya eksekutif yang bergelar pencuri di NFC tu, sebenarnya ahli DAP, iaitu sahabat setia PKR dan PAS.
Memang terkantoi habislah depa kali ini. Ini baru betul, apa orang kata konspirasi atau agenda politik !
Ikuti artikel daripada Pisau.Net selajutnya baca di sini.   .
“Yang menjual maklumat syarikat kepada PKR adalah penyangak ahli tegar DAP yang bekerja di NFC.

Perniagaan orang melayu diserang sebegitu rupa,apatah lagi dengan pelbagai dakwaan yang jahat. Membunuh perniagaan NFC menguntungkan kartel pengimport daging yang semua orang tahu siapa mereka.

Siasatan pihak polis atas hasil daripada satu laporan yang dibuat 4 bulan yang lepas sebelum isu NFC meletup membuktikan 2 orang pegawai NFC yang bertanggungjawab mencuri wang syarikat tersebut salah seorang daripadanya adalah penyokong tegar DAP bernama Danny.Puaka lembu PKR bersubahat dengan penyangak DAP menyerang entiti perniagaan orang melayu.

Kenapa PKR tidak berminat mendedahkan skandal Husam dengan kambing jampari yang mencecah jutaan ringgit? Sedangkan terbukti berlaku penyelewengan wang rakyat. Isu NFC yang dimainkan hanya berkisar kepada satu pinjaman yang dibuat bukannya mendapat geran kerajaan.Malah pihak audit negara tidak langsung menyatakan projek NFC adalah gagal malah mencadangkan agar dipercepatkan lagi memberi bantuan kepada syarikat ini.

PAC,jawatankuasa kira kira yang terdiri daripada ahli parlimen BN dan Pakatan juga tidak menyatakan berlaku penyelewengan ,sebaliknya mempertikaikan karenah birokrasi pihak kementerian yang lambat membantu NFC.

Soal lembaga pengarah NFC nak belanja banyak mana pun,lantak pi la duit diaorang korang sibuk sangat apahal!

Rafizi dan Zuraida bersekongkol bersama Malaysiakini membuat fitnah,jika mereka berlaku benar kenapa kesemua artikel fitnah NFC dipadam sebaik saja mereka di saman?Bukankah berani kerana benar?Kenapa takut?”

No comments: