Tuesday, September 06, 2011

Bangganya Menjadi Seorang Rakyat Malaysia....


Lihat, betapa bangganya si pembonceng motosikal ini membawa bendera Malaysia di motosikalnya. Tak cukup dengan satu bendera yang terpacak megah di tempat duduk belakang, sila lihat pula anjingnya (gambar bawah) yang memakai lilitan bendera Malaysia.
Sebagai warganegara Malaysia, kita sepatutnya berbangga kerana negara kita melalui kerajaan yang sedia ada telah berjaya memberi segala macam kemakmuran dan keamanan kepada rakyatnya jadi, sewajarnyalah ucapan terima kasih kita kepada kerajaan dapat diterjemah sepertimana yang telah dilakukan oleh pemuda berbangsa Cina ini.

Selepas negara kita merdeka daripada penjajah dan negara tidak lagi diganggu-gugat oleh anasir-anasir komunis, jadi, suara-suara nakal yang menidakkan pengorbanan para-para pejuang kemerdekaan selain bertindak menghasut serta mengagungkan perjuangan komunis di Malaysia perlu diambil tindakan sekeras-kerasnya oleh kerajaan.

Keamanan dan kesejahteraan negara bukanlah boleh dibina setahun dua. Janganlah biarkan dek kerana nila setitik, habis rosak susu sebelanga......

No comments: